Άνεμος Λευτεριάς | 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Πολυθέαμα λόγου, μουσικής και χορού για τα  200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

ΑΝΕΜΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ
ΑΝΕΜΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Ένα δοξαστικό επετειακό που φωτίζει εμβληματικές στιγμές του ’21 και αποκτά σταδιακά πανηγυρικό χαρακτήρα, παραμένοντας σε διαρκή συνομιλία με τους Έλληνες του σήμερα που δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.

Η γενναία ιστορία ενός λαού που πάλεψε για την ελευθερία του ζωντανεύει μέσα από τα απομνημονεύματα των ίδιων των αρχηγών του Αγώνα, τα διηγήματα και τα ποιήματα λογοτεχνών, όπως ο Παλαμάς και ο Παπαδιαμάντης.

Ρήγας Φεραίος, Μακρυγιάννης, Κολοκοτρώνης, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος, Σολωμός και τόσοι άλλοι εξιστορούν όσα οραματίστηκαν και έζησαν, μέσα από τις φωνές των ηθοποιών και των τραγουδιστών της παράστασης. 

Ζωντανή μουσική επί σκηνής από τους σολίστες της καταξιωμένης ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας 

Αγαπημένα δημοτικά τραγούδια για την κλέφτικη ζωή και τον αγώνα συνδυάζονται και εναλλάσσονται με συνθέσεις κορυφαίων συνθετών (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Τσιτσάνης κ.ά.) 

Άνεμος Λευτεριάς

Ερμηνείες μοναδικές από τραγουδιστές και ηθοποιούς με τη συμμετοχή τοπικών χορωδιών

Μουσική Επιμέλεια, Δ/νση Ορχήστρας: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Στην παράσταση “Άνεμος Λευτεριάς” ερμηνεύουν οι: Πασχάλης ΤσαρούχαςΣοφία Παπάζογλου, Θάνος Ματζίλης

Η σκηνογραφία μέσω προβολών ειδικά σχεδιασμένων με πίνακες, πορτρέτα αγωνιστών, χειρόγραφα, χάρτες μεταφέρει τους θεατές στην εποχή του αγώνα. 

Το θέαμα συμπληρώνεται από τοπικά χορευτικά συγκροτήματα που γεμίζουν τη σκηνή με χρώμα από τις φορεσιές τους και ξεσηκώνουν το κοινό με τη ζωντάνια τους.

Επιμέλεια υλικού – Σκηνοθεσία: Θωμάς Κοροβίνης

Διαδραστικότητα με την τοπική κοινωνία

Ιδιαίτερη σημασία για εμάς και τηνεπίτευξη του στόχου της εκδήλωσης έχει η σύμπραξη της χορωδίας ή/και του χορευτικού συγκροτήματος από τον τόπο που κάθε φορά επισκεπτόμαστε και η ένταξή τους στον κορμό της παράστασης.

Με τον τρόπο αυτό συμβολίζεται η συνεργασία και επιδιώκεται η ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε τούτη την εκδήλωση μνήμης που μας δίνει την ευκαιρία όλοι μαζί, να θυμηθούμε το παρελθόν και να προσδιορίσουμε το μέλλον.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται για την παράσταση μπορούν να μας στείλουν μήνυμα εδώ.

ΑΝΕΜΟΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ

Share this:

TAGS