Χρονολόγιο συναυλιών

21/6 Η πρώτη συναυλία της Εστουδιαντίνας, με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου και της Μαριώς, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας. Προλογίζει την εκδήλωση ο ρεμπετολόγος – μουσικολόγος Παναγιώτης Κουνάδης.

1999

1/3 «Η Εστουδιαντίνα επιστρέφει από τη Σμύρνη», στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου, με τον Παντελή Θαλασσινό και το Χρίστο Τσιαμούλη.

24/5 «Η Πόλις Εάλω». Μεγαλειώδης συναυλία αφιερωμένη στην Άλωση της Πόλης, με πρωταγωνιστή το Γιώργο Νταλάρα και τη συμμετοχή της Σοφίας Παπάζογλου, του Χρίστου Τσιαμούλη και της Βυζαντινής Χορωδίας Βόλου, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας.

2000

Σειρά καλοκαιρινών συναυλιών με τον Πέτρο Γαϊτάνο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Θέρμο Θεσ/νίκης, στη Λάρνακα της Κύπρου, στα Άβδηρα Θράκης, στη Σκιάθο, στο Άργος, στη Ραφήνα, στις Σέρρες, στη Βέροια και στο Βόλο.

2001

5/6 «Γιορτή της Σμύρνης»

Συναυλία για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη» (Φεστιβάλ Βύρωνα 2002) με συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Γλυκερίας, Παντελή Θαλασσινού, Γεράσιμου Ανδρεάτου, Χρόνη Αηδονίδη, Σοφίας Παπάζογλου και Μπάμπη Τσέρτου.

18/6 Έναρξη Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2002

1/9 Μουσικό Χρονικό «Θράκη – Ιωνία – Πόντος», Θέατρο Γης.

20 εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ» στη Θεσσαλονίκη με την Ελένη Βιτάλη, τον Αγάθωνα και την Σοφία Παπάζογλου και 25 εμφανίσεις στις «ΓΡΑΜΜΕΣ» στην Αθήνα με τον Πέτρο Γαϊτάνο.

2002

28/5 «Ο Άγιος της Σμύρνης». Συναυλία υπέρ του Ιερού Ναού Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στο παραδοσιακό μικρασιάτικο τραγούδι με τους Παντελή Θαλασσινό, Μαριώ, Αγάθωνα, Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπη Τσέρτο.

5/6 Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας 2003. «Ενθύμιον Σμύρνης» με τη σύμπραξη των Παντελή Θαλασσινού, Σοφίας Παπάζογλου και Μπάμπη Τσέρτου.

21/6 Έναρξη Φεστιβάλ Αθηνών 2003, Ωδείο Ηρώδου του Αττικού , με κεντρικό άξονα τα έργα του Απόστολου Καλδάρα «Μικρά Ασία» και «Βυζαντινός Εσπερινός», με την συμμετοχή του Γιώργου Νταλάρα και της Γλυκερίας. Η συναυλία κυκλοφόρησε σε DVD.

10/7 Η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ στο Λυκαβηττό,  «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια» με τους Γλυκερία και Παντελή Θαλασσινό, , παραγωγή του περιοδικού «ΔΙΦΩΝΟ».

27/9 «Ενθύμιον Σμύρνης». Συναυλία στο Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» του Δήμου Αιγάλεω με τη σύμπραξη των Ελένης Βιτάλη, Σοφίας Παπάζογλου και Μπάμπη Τσέρτου.

26/10 «Το Έπος», μεγαλειώδης μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στο Έπος του 1940, με πρωταγωνιστή την Εστουδιαντίνα, με τη συμμετοχή των Διονύση Τσακνή, Μελίνας Ασλανίδου και Σοφίας Νοητή.

Συναυλίες στη Θεσσαλονίκη, στο Κορδελιό, στην Πετρούπολη, στη Ρόδο, στη Λούτσα, στην Κύπρο, στη Δωδώνη, στην Κατερίνη, στο Βόλο.

20/12 Tο Πρώτο album Δίσκος “SMYRNE” από την MINOS EMI

2003

Μάρτιος  Κλάμπ Gagarin 205, με τους Παναγιώτη Λάλεζα, Λιζέττα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου και Χρίστο Τσιαμούλη.

Μάρτιος  Εμφανίσεις στη μουσική σκηνή «Περιβόλι τ’ Ουρανού», στην Πλάκα, με τους Μπάμπη Τσέρτο, Γιώτα Νέγκα και  Παναγιώτη Λάλεζα.

28/4 Συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με την Ορχήστρα Λαϊκών Οργάνων της Μουσικής Ακαδημίας Οδησσού Ουκρανίας και ηγοχράφησή .

18/6 Έναρξη του Rockwave Festival στη Μαλακάσα, με την  σύμπραξη του Peter Gabriel.

5/8 Εγκαίνια Γιορτής Κρασιού 2004 στην Αγχίαλο.

8 & 9/9 «Ενθύμιον Σμύρνης…με τις φωνές του σήμερα», Αίθριο των Μουσών, με συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Αρετής Κετιμέ, Σοφίας Παπάζογλου, Κατερίνας Παπαδοπούλου, Παναγιώτη Λάλεζα.H Πρώτη παρουσίαση του Αιθρίου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ,ως χώρος συναυλιών και τα εγκαίνια από τον ιδρυτή και ευργέτη του Μ.Μ.ΑΘΗΝΩΝ ,αείμνηστο κύριο Χρήστο Λαμπράκη.

Περιοδεία στην Ελλάδα και στην Κύπρο με την παραγωγή «Μικρά Ασία» με το Γιώργο Νταλάρα και τη Γλυκερία

1-6/9 Αποστολή στην Οδησσό, μετά από πρόσκληση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, συναυλία με τίτλο «100 χρόνια ελληνικής μουσικής» με τη συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού.

40 εμφανίσεις στην «ΑΚΤΗ Πειραιώς», από τις 5 Νοεμβρίου, μαζί με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, τη Γιώτα Νέγκα και τον Παναγιώτη Λάλεζα.

2004

31/1 Φιλανθρωπική συναυλία στο «Βελλίδειο», προς στήριξη των θυμάτων των φονικών τσουνάμι, με τη συμμετοχή 30 ερμηνευτών.

2/2 Φιλανθρωπική συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου με τον Πέτρο Γαϊτάνο, στηρίζοντας τους απόρους της πόλης Ρουστάβι της Γεωργίας. [διοργάνωση: Μητρόπολη Δημητριάδος]

6/3 Νομάρχες απ’ όλη την Ευρώπη, με Γλυκερία  Πολεμικό  Μουσείο Αθηνών

31/10 MILANO  ΙΤΑΛΙΑ

14 FESTIVAL DI MILANO MUSICA   IANNIS XENAKIS

PICCOLO TEATRO DI MILANO (ΘΕΑΤΡΟ μικρή ΣΚΑΛΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΝΟΥ)

Η ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ καλεσμένη στο παγκόσμιο συνέδριο για τον Γιάννη Ξενάκη.

2005

Καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

3/2006 Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Φίλων της Μουσικής “ Από τη λαϊκή παράδοση στην έντεχνη δημιουργία των συνθετών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης.

2006

11/1 «Un voyage musical á la Méditerranée», συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου παρουσία της Επιτροπής Αξιολόγησης των Μεσογειακών Αγώνων για το 2013.

18/3 Συναυλία αφιερωμένη στο Μικρασιάτικο τραγούδι με τίτλο «Τα Σμυρναίικα Τραγούδια…» ,  στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με τη χορωδία «Δημόδοκος» .

25/3 Συναυλία με τη συμφωνική ορχήστρα EuroChannel στο Βουκουρέστι, αίθουσα Ateneul Roman, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου από την ελληνική κοινότητα της Ρουμανίας.

15/4 «Ημέρες Πλαγίαυλου 2007» στο Βόλο,  σύμπραξη με τους κορυφαίους φλαουτίστες της διοργάνωσης, πάνω σε διασκευές έργων του Bach

18 & 19/4 Συναυλίες της Εστουδιαντίνας για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στο Γηροκομείο Βόλου και  στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων Κασσαβετείας.

7-17/6 περιοδεία της Εστουδιαντίνας στην Πορτογαλία

8/6 Barreiro – Auditório Augusto Cabrita

9/6  Portalegre – Centro de Artes e Espectáculos13 of June Vila Franca de Xira – Ateneu Vilafranquense

14/6 Santarém – Teatro Sá da Bandeira

15/6 Fafe – Pavilhão Multiusos

16/6 Amarante – Claustros da Câmara

4 & 5/7 2 Συναυλίες στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού με θέμα τις «απαγορευμένες ουσίες στο τραγούδι»

9/7  Συναυλία – αφιέρωμα στο έντεχνο λαϊκό και στο Μικρασιατικό τραγούδι με τη Γλυκερία και τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Βόλου, Ανοικτό Θέατρο Βόλου

15/7 Συναυλία με το Γιώργο Νταλάρα στη Κωνσταντινούπολη, στα πλαίσια του συνεδρίου νεολαίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου

25/10  MARE NOSTRUM   Kεντρική συναυλία με τραγούδια της Μεσογείου την ημέρα της τελικής ψηφοφορίας για την διεκδίκηση των αγώνων στο ιστορικό θέατρο της πόλης PESCARA στην Ιταλία.

2007

Περιοδεία της Ορχήστρας σε όλη την Ελλάδα με αναφορά στην προσωπική δισκογραφία της.

2008

5/5 Ηχογράφηση για την εκπομπή “Ησυχία … Γράφουμε” (η εκπομπή μεταδίδεται την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009, 6 με 8 το απόγευμα), στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Επιμέλεια – Παρουσίαση  Γιώργου Τσάμπρα

7/7 Συναυλία της Εστουδιαντίνας στην παραλία του Βόλου με συμμετοχή των Κώστα Θωμαϊδη, Ασπασίας Στρατηγού, Θοδωρή Μέρμηγκα, Martha Moreleon, Ziad Rajab

13/7 Συναυλία της Εστουδιαντίνας στο Ανοικτό Θέατρο “Αντώνης Καλογιάννης” του Δήμου Καισαριανής με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού και του Θοδωρή Μέρμηγκα

15/7 Συναυλία της Εστουδιαντίνας στην πλατεία Αγ. Γεωργίου, στον Καρέα,  με τη συμμετοχή της Αρετής Κετιμέ, της Ασπασίας Στρατηγού και του Θοδωρή Μέρμηγκα

21/7 Αφιέρωμα της Εστουδιαντίνας στο Γιάννη Ρίτσο, με τα έργα “Ρωμιοσύνη” και “Επιτάφιος”, στο Ανοικτό Θέατρο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας, με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μπάση και της Ασπασίας Στρατηγού

31/7 Συναυλία της Εστουδιαντίνας στη “Γιορτή του Δάσους”, στον Αγραπιδόκαμπο του Δ.Δ. Μακύνειας με τη συμμετοχή της Ξανθίππης Καραθανάση.

2/8 Συναυλία της Εστουδιαντίνας με τη Γλυκερία, την Ασπασία Στρατηγού και το Θοδωρή Μέρμηγκα στον Ξηροπόταμο Δράμας, στα πλαίσια του “Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών”

7/8 “Mare Nostrum, the Voyage” Συναυλία της Εστουδιαντίνας στην Χαλκίδα, μπροστά από το Κόκκινο Σπίτι με τη συμμετοχή των Κώστα Θωμαϊδη, Θοδωρή Μέρμηγκα, Martha Moreleon, Ziad Rajab

8/8 Συναυλία της Εστουδιαντίνας στο Επιτάλιο του Νομού Ηλείας με τη συμμετοχή των Αρετής Κετιμέ και Θοδωρή Μέρμηγκα

13/8 “Άρωμα Σμύρνης” από την Εστουδιαντίνα στην παραλία του Βραχατίου με την συμμετοχή των Μαρίας Σουλτάτου, Ζαχαρία Καρούνης και Ασπασίας Στρατηγού

12/9 Συναυλία της Εστουδιαντίνας στην Νιγρίτα Σερρών στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Γερακίνεια 2009” με την συμμετοχή των Σοφίας Παπάζογλου και  Θοδωρή Μέρμηγκα

28/10 Η Εστουδιαντίνα τιμά το Γιάννη Ρίτσο, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, στην Οδησσό της Ουκρανίας με τη συμμετοχή των Δημήτρη Μπάση και  Ασπασίας Στρατηγού.

20/11 “Balkan Express”. Επετειακή συναυλία – παραγωγή της Εστουδιαντίνας στο Θέατρο Badminton στην Αθήνα, αφιερωμένης στα Βαλκάνια με τη συμμετοχή των Ionica Minune, Merita Halili, Petar Ralzev.

2009

13/4    Συμμετοχή της Εστουδιαντίνας στις εκδηλώσεις “European Capital of Culture 2010” στην Κωνσταντινούπολη στο συναυλιακό χώρο Cemal Reşit Rey με τη συμμετοχή της Ασπασίας Στρατηγού και του θοδωρή Μέρμηγκα. (Η μοναδική Ελληνική συμμετοχή στα πλαίσια του εορτασμού της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ).

5/9 Η Εστουδιαντίνα μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Λάρισας γιορτάζουν τα 10 χρόνια πορείας τους στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ με τη συμμετοχή των Γεράσιμου Ανδρεάτου και Ασπασίας Στρατηγού.

6/9 Η Εστουδιαντίνα μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Λάρισας γιορτάζουν τα 10 χρόνια πορείας του, στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Μαγνησίας με τη συμμετοχή των Γιάννη Κότσιρα, Γεράσιμου Ανδρεάτου και Ασπασίας Στρατηγού.

2010

30/03. “Mare Nostrumthe Voyage

Συναυλία της Εστουδιαντίνας στην Νέα Υόρκη (THE ALLEN ROOMHOME OF JAZZ AT LINCOLN CENTER), με προσκεκλημένο τον Αρμένιο Ουτίστα και Συνθέτη Ara DinkjianΚαλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ ο Bobby Mc Ferrin.

Εμφανίσεις της Εστουδιαντίνας στον Σταυρό του Νότου (Δεκέμβριος 2011) με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Ορφέα Περίδη, Γλυκερίας , Γιάννη Κότσιρα και  Γιάννη Χαρούλη.

2011 - 2012

Μεγάλη περιοδεία – παρουσίαση του δίσκου “Η Σμύρνη του Έρωτα” σε ολόκληρη την Ελλάδα και στα Μέγαρα Μουσικής  ΑΘΗΝΑΣ και ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με τη συμεμετοχή του Γιάννη Κότσιρα

2012 -2013

Mεγάλη Συναυλία της Εστουδιαντίνας για τα 15 χρόνια απο την ιδρυσή της στο Θέατρο Badminton στις 17/02/2014 με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Μίλτου Πασχαλίδη, Ασπασίας Στρατηγού και Θοδωρή Μέρμηγκα

2014

Μουσική για την παράσταση “Σμύρνη μου αγαπημένη” της Μιμής Ντενίση

2014-15, 2015-16 Θέατρο “Ελληνικός Κόσμος”

10/2016 Θέατρο Στροβόλου (ΚΥΠΡΟΣ)

2016-17 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

2/2016 .   Έξι παραστάσεις στο “ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ -PASSPORT” με τη συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα και Μίλτου Πασχαλίδη

2014-2015-2016-2017

“Οι πατρίδες των Ελλήνων”

Συναυλίες στη Γερμανία.

19/11 Düsseldorf

20/11 Stuttgart

1/12 Münich

2016

30/6  “20 Χρόνια Εστουδιαντίνα”

Συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού-Φεστιβάλ Αθηνών

1&2 /12/2017

ΠΑΦΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ, EDDY NAPOLΙ, ΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΟΥ3

2017

20 συναυλίες στην Ελλάδα και Κύπρο με θέμα την προσφυγιά και συμμετοχή των Γιώργου Νταλάρα, Θοδωρή Κοτονιά, Μαρίνας Σάττι και του συγκροτήματος fones, Βιολέτας Ίκαρη, Ρίας Ελληνίδου, Χρήστου Καλιοντζίδη και του ηθοποιού Τάσου Νούσια.

2018

Συναυλία στον χώρο ,’’Αγορά’’ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ,για το παγκόσμιο συνέδριο Βιβλιοθηκονομίας.

ISRAIL 30-11-2019

Διεθνές Φεστιβάλ Ουτιού ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Συμμετοχή και κεντρική συναυλία το 85ο Διεθνές Συνέδριο Βιβλιοθηκονόμων  (2019 IFLA WLIC) στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την Τρίτη 27 Αυγούστου.

2019

Συναυλίες σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού με τον τίτλο όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός

2020

Συναυλίες με τον τίτλο ‘’ Άνεμος Ελευθερίας’’, στα πλαίσια των εορτασμών από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης .

ΑΣΙΚΙΚΟ ΠΟΥΛΑΚΗ 4 & 5 /12

Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ
Στίχοι: Μιχάλης Γκανάς • Ερμηνεύει ο Γιάννης Διονυσίου • Συμμετέχει η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας (Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης)

ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ

Συμμετοχή στην ηχογράφηση του soundtrack της ταινίας Σμύρνη μου Αγαπημένη σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη.

2021

Συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τα 25 χρόνια από την ίδρυση της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας. Η ορχήστρα συνεργάστηκε για τις συναυλίες με τον Γιώργο Νταλάρα, την Γλυκερία , τον Παντελή θαλασσινό , τον Δημήτρη Μπάση , τον Μπάμπη Στόκα και την Ασπασία Στρατηγού

Ισραήλ

Συμμετοχή της ορχήστρας στο διεθνές φεστιβάλ Ουτιού , με την συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και του Μπάμπη Στόκα .

2022