Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ζωντανά στο ΙΛΙΟΝ Plus

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας ζωντανά στο ΙΛΙΟΝ Plus

Η σύμπραξη του Χειμώνα είναι γεγονός! Στο κέντρο της Αθήνας στο ΙΛΙΟΝ plus (Πατησίων & Κοδριγκτώνος 17) Σάββατο 18 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο. Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας υπό την καλλιτεχνική καθοδήγηση του Ανδρέα Κατσιγιάννη συναντά τους σπουδαίους ερμηνευτές της νέας γενιάς Γιάννη Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού για να μας πουν τα ομορφότερα λαϊκά τραγούδια.

Η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας κλείνει φέτος 25 χρόνια δημιουργικής πορείας στον χώρο του ελληνικού τραγουδιού και το γιορτάζει με ένα δίσκο έκπληξη με γνωστά λαϊκά τραγούδια του παρελθόντος αποδομένα με το δικό της χρώμα σε ένα σημερινό ηχητικό περιβάλλον αλλά με σεβασμό στα σπουδαία αυτά έργα, καταθέτοντας τη δική της πρόταση, μαζί με δύο από τις σημαντικότερες φωνές που εκφράζουν αυτό το είδος σήμερα.
Τον Γιάννη Διονυσίου και τον Ασπασία Στρατηγού.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που μας έχουν ετοιμάσει η Εστουδιαντίνα και οι σπουδαίοι ερμηνευτές θα δώσουν τη δυνατότητα στο κοινό να τραγουδήσουν και να διασκεδάσουν τραγούδια που μας ενώνουν. Από τα ωραιότερα λαϊκά στα Σμυρνέικα και στα παραδοσιακά τραγούδια. Ένα εκρηκτικό πρόγραμμα με τη σπουδαιότερη ορχήστρα Ελληνικής μουσικής.
Ο Γιάννης Διονυσίου με τη μεγάλη ερμηνευτική του δύναμη κάτι που τον κάνει ξεχωριστό είναι επίσης και η μεγάλη έκταση της φωνής του που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με άνεση σε όλο το φάσμα του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού.
Η Ασπασία Στρατηγού μέσα από τις ερμηνείες της και την παρουσία της επί σκηνής, αποδεικνύει το πηγαίο ταλέντο της και τη σπουδαιότητα της καλλιτεχνικής της παρουσίας. Κάτι που έχει εδώ και χρόνια έχει γίνει σαφές με τις συμμετοχές της σε σπουδαία αφιερώματα στους μεγάλους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού.


Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο μαέστρος Ανδρέας Κατσιγιάννης και έχει διαλέξει τα σπουδαιότερα λαϊκά τραγούδια να μας παρουσιάσει στη σειρά αυτών των εμφανίσεων.
Το λαϊκό τραγούδι, αυτή η φλόγα που κρατάει ζωντανή πολλές δεκαετίες και ενώνει πολλές γενιές μαζί σε κάθε κοινωνική έκφραση του λαού μας, θα έχει την τιμητική της, σε μία συλλογή από τα σπουδαιότερα ‘’ διαμάντια ‘’ αυτού του είδους τραγουδιού, που εξέφρασαν μεγάλοι δημιουργοί και σπουδαίοι τραγουδιστές και τραγουδίστριες (βαμβακάρης, Τσιτσάνης, Καλδάρας, Παπαϊωάνου, Δερβενιώτης, Άκης Πάνου,Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Γ.Λύδια, Π.πάνου, Κ.Γκρέη , Π.Γαβαλάς κ.α).

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, Γιάννης Διονυσίου και Ασπασία Στρατηγού | Τα Λαϊκά

Παίζουν οι:

Ανδρέας Κατσιγιάννης (καλλιτεχνική διεύθυνση / σαντούρι),
Σωτήρης Μαργώνης (βιολί),
Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν),
Σταύρος Κουσκουρίδας (κλαρίνο),
Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι / λάφτα / λαούτο),
Απόστολος Βαλαρούτσος (κιθάρα),
Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο),
Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο)
Κώστας Μερετάκης (κρουστά)

Πληροφορίες:

Έναρξη: Σάββατο 18 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων στη μουσική σκηνή ΙΛΙΟΝ plus στο κέντρο της Αθήνας (Πατησίων και Κοδριγκτώνος 17).
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση μέσω more.com by viva
Οργάνωση Παραγωγής: Melodica Art Productions

Share this:

TAGS