Ασίκικο Πουλάκη, του Μίκη Θεοδωράκη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ παρουσιάζει το σπουδαίο έργο «Ασίκικο Πουλάκη» του Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους Μιχάλη Γκανά, στο πλαίσιο του τριετούς κύκλου Μίκης Θεοδωράκης. Η νέα εκτέλεση του έργου, μέσα από την προσέγγιση του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Κατσιγιάννη Ανδρέα, με τη συμμετοχή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας και σολίστ τον Γιάννης Διονυσίου, θα παρουσιαστεί στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021. Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. 

Η νέα προσέγγιση στο ιδιαίτερο αυτό έργο από τον Γιάννη Διονυσίου και την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας, διακεκριμένη και πολυταξιδεμένη ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής που υπηρετεί με δημιουργικό τρόπο τη συνέχεια της πολυσυλλεκτικής σμυρναίικης παράδοσης, υπόσχεται να φέρει στην Εναλλακτική Σκηνή μια σύγχρονη και παραγωγική επανασύνδεση της θεοδωρακικής έμπνευσης με τις παραδοσιακές, ιωνικές της ρίζες. 

Ασίκικο Πουλάκη

Ασίκικο Πουλάκη

Εισιτήρια από 15 ευρώ προπωλούνται στα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700 – καθημερινά 09.00-21.00) και στην TicketServices.gr.

Πληροφορίες: https://bit.ly/3CNsC5S

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για τη δημιουργία του επετειακού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής & Δωρητής επετειακού προγράμματος 2021: Stavros Niarchos Foundation (ΙΣΝ)

Ήταν Οκτώβριος του 2005, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης με κάλεσε στο σπίτι του να μου προτείνει μια ιδέα που είχε , αφού πρώτα είχε ακούσει προσεκτικά, ό,τι υλικό είχε κυκλοφορήσει μέχρι τότε στη δισκογραφία, από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας. 
Θυμάμαι χαρακτηριστικά την παρακάτω φράση που μου είπε,’’ Θέλω να αποκαλύψεις τη ρίζα του έργου μου, Ασίκικο Πουλάκη, χρησιμοποιώντας τον ήχο της Εστουδιαντίνας με τον ήχο του Γιάννη’’. 
Ο Γιάννης Σπάθας αυτός ο μοναδικός μουσικός, είχε ενορχηστρώσει την πρώτη εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου , με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα σε στίχους του Μιχάλη Γκανά.
 Σήμερα μετά από 16 χρόνια υλοποιώντας την επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη , δυστυχώς με την απουσία του να μας βαραίνει και με την απουσία του Γιάννη Σπάθα, νιώθω την ανάγκη στην μνήμη τους, να ακολουθήσουμε πιστά αυτούς τους υπέροχους δρόμους του Αρχάγγελου, που ο Μίκης τους χάραξε , ο Γιάννης με τον Βασίλη τους πρωτοπερπάτησαν και εμείς τώρα, τους ξαναφωτίζουμε. 

Ανδρέας Κατσιγιάννης
Δεκέμβριος του 2021
Φωτογραφία στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη, ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, ο Γιάννης Σπάθας, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λέκκας.

Share this:

TAGS