Να τα πούμε; | Νέος δίσκος από την Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας

Κάλαντα

Κάλαντα Δωδεκαημέρου απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο

Αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής παράδοσης, τα κάλαντα!

Ο δίσκος της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας «Να τα πούμε;» με τα παραδοσιακά κάλαντα Δωδεκαημέρου από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από την Walnut Entertainment  και χαρακτηρίζεται ως η σημαντικότερη ηχογράφηση με παραδοσιακά κάλαντα, σε ολόκληρο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας!        
                                                                                                 
Ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πασχάλης Τερζής, ο Μπάμπης Τσέρτος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, η Πίτσα Παπαδοπούλου και πολλοί άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες συμμετείχαν στην δημιουργία αυτού του απόλυτου Εορταστικού δίσκου. 

Έθιμα και παραδόσεις από την Ελλάδα και καλλιτέχνες που εξυμνούν τη καταγωγή τους από αυτές τις περιοχές σε ένα δίσκο με υπέροχα κάλαντα! 

H ορχήστρα Εστουδιαντίνα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, συνεχίζει να κρατάει το μοναδικό έθιμο που διατηρείται ακόμη ακέραιο και ανθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Όλα τα τραγούδια είναι παραδοσιακά και διασκευάστηκαν από τα μέλη της Εστουδιαντίνας για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης. 

O νέος δίσκος «Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας – Να τα πούμε;» κυκλοφορεί από την Walnut Entertainment Greece.

Ένα διαχρονικό έργο που δεν πρέπει να λείπει από κανένα ελληνικό σπίτι.

Discover: http://smarturl.it/natapoume

Μουσικοί της Εστουδιαντίνας πού έπαιξαν στον δίσκο:

Κατσιγιάννης Ανδρέας: σαντουρι, μαντολα / Γκούβέντας Κυριάκος: βιολι, μαντολινο / Μέρμηγκας Νικος: λαουτο, λαφτα, μαντολινο / Βούγιούκας Δημος: ακορντεον, μεταλοφωνο / Κούσκουρίδας Σταύρος: κλαρινο, φλογερες / Μερετάκης Κώστας: κρουστα / Μέρμηγκας θεόδωρος: κιθαρα (ακουστικη, κλασσικη) / Μπαϊπας Νικος: κανονακι / Καραμανιώλας Γιάννης: κοντραμπασο / Καλλιτεχνική διεύθυνση εστουδιαντινας: Ανδρέας Κατσιγιάννης.


Η χορωδία στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς με τον Γιώργο Νταλαρα αποτελείται από τους μουσικούς της Εστουδιαντίνας και από τους τραγουδιστές που συμμετέχουν στο cd. Όλα τα κομμάτια είναι παραδοσιακά και διασκευάστηκαν από τα μέλη της Εστουδιαντίνας για τις ανάγκες της συγκεκριμένης έκδοσης. Τις διασκευές επιμελήθηκαν οι Ανδρέας Κατσιγιάννης, Δήμος Βονγιούκας, Κυριάκος Γκουβέντας , Νίκος Μέρμηγκας και Σταύρος Κουσκουρίδας. Τα κάλαντα Κάτω Ιταλίας είναι διασκευή τον συγκροτήματος «Εν Καρδία».

Κάλαντα

Share this:

TAGS